Blog

Θέλετε να πάρετε μαζί τον σκύλο σας στην παραλία; Συμβουλές & πληροφορίες για ασφάλεια

Μια επίσκεψη στην παραλία είναι ένας ιδανικός τρόπος για να περάσετε μια καλοκαιρινή μέρα, και μπορεί να είναι δελεαστικό να πάρετε μαζί σας και τον σκύλο σας. Αλλά να γνωρίζετε ότι η παραλία δεν είναι η καλύτερη επιλογή για όλους τους σκύλους.

Ωστόσο, για τον κατάλληλο σκύλο, η παραλία μπορεί να προσφέρει νέα αξιοθέατα, ήχους και μυρωδιές για να βιώσει, καθώς και ευκαιρίες για συναρπαστικά παιχνίδια. Ωστόσο, υπάρχουν και κίνδυνοι για τους σκύλους. Μεγιστοποιήστε τη διασκέδασή σας δοκιμάζοντας αυτές τις δραστηριότητες, εκπαιδεύοντας αυτές τις συμπεριφορές και προσέχοντας για αυτούς τους κινδύνους.

Τι να κάνετε στην παραλία με τον σκύλο σας

Μπορείτε να κάνετε πολλές από τις αγαπημένες δραστηριότητες του σκύλου σας και στην παραλία. Για παράδειγμα, μπορείτε να παίξετε διελκυστίνδα ή να δώσετε στο σκύλο σας το αγαπημένο του παιχνίδι παζλ. Αλλά μη χάσετε όλες τις ευκαιρίες για ενθουσιασμό που σχετίζονται με την παραλία. Ακολουθούν ορισμένες δραστηριότητες που μπορείτε να δοκιμάσετε στην επόμενη έξοδό σας στην παραλία:

Πηγαίνετε μια βόλτα. Εξερευνήστε την ακτή και αφήστε το σκύλο σας να απολαύσει τις νέες εμπειρίες, όπως το να μυρίζει φύκια, να παρακολουθεί καβούρια που κάνουν βόλτες ή να κυνηγάει γλάρους. Αλλά μην αφήσετε τον σκύλο σας να φάει τα φύκια ή την άμμο, καθώς και τα δύο είναι επικίνδυνα για τα σκυλιά.
Παίξτε στην παραλία με μια μπάλα ή έναν ιπτάμενο δίσκο. Φροντίστε μόνο να επιλέξετε ένα ήσυχο σημείο, ώστε ο ενθουσιασμός του σκύλου σας για το παιχνίδι να μην ενοχλεί τους άλλους λουόμενους στην παραλία.

Ξεφαντώστε μαζί στο νερό. Το να πλατσουρίζετε στα κύματα είναι ένα διασκεδαστικό παιχνίδι, αλλά ο σκύλος σας μπορεί εύκολα να υπερβάλλει. Μείνετε, λοιπόν, κοντά στην ακτή και μην αφήνετε το σκύλο σας από το πλευρό του.
Πηγαίνετε για κολύμπι. Αν είναι καινούργιος στο νερό, μάθετε στο σκύλο σας να κολυμπάει. Αφήστε τον να πάει με το δικό του ρυθμό και εφοδιάστε τον με σωσίβιο για να του παρέχετε επιπλέον εμπιστοσύνη. Αλλά ακόμη και τα έμπειρα σκυλιά χρειάζονται συνεχή επίβλεψη για να διασφαλίσετε ότι δεν θα υπερβάλλουν εαυτόν ή δεν θα κολυμπήσουν πολύ μακριά από την ακτή.
Μάθετε στο σκύλο σας να κάνει σέρφινγκ ή boogie board. Αν ο σκύλος σας είναι σίγουρος κολυμβητής, δείτε αν θα του άρεσε να ισορροπεί σε μια σανίδα και να σερφάρει στα κύματα. Η εκμάθηση της ισορροπίας είναι επίσης ιδανική για αθλήματα με σκύλους, όπως το agility ή το να αισθάνεται άνετα σε ένα κανό ή καγιάκ.
Παίξτε στην άμμο. Αυτό είναι ιδανικό για τα σκυλιά που αγαπούν να σκάβουν. Εναλλακτικά, μπορείτε να χτίσετε κάστρα στην άμμο και στη συνέχεια να αφήσετε το σκύλο σας να τα καταστρέψει.
Πηγαίνετε μαζί για βαρκάδα. Αν τα νερά είναι αρκετά ήρεμα, πάρτε το σωσίβιο του σκύλου σας και δοκιμάστε μια βόλτα με κανό ή καγιάκ μαζί.
Όποιες δραστηριότητες κι αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε, να επιβλέπετε πάντα τον σκύλο σας. Είναι σημαντικό για την ασφάλεια του σκύλου σας, αλλά αποτελεί επίσης μέρος της υπεύθυνης ιδιοκτησίας σκύλων. Μην αφήνετε τον σκύλο σας να ενοχλεί την άγρια ζωή, να καταστρέφει τη βλάστηση ή να γίνεται ενοχλητικός για άλλους ανθρώπους ή σκύλους στην παραλία.

Εκπαίδευση που πρέπει να γνωρίζει ο σκύλος σας για μια έξοδο στην παραλία

Για να εξασφαλίσετε μια ασφαλή και ευχάριστη ημέρα στην παραλία, υπάρχουν ορισμένες συμπεριφορές που πρέπει να γνωρίζει ο σκύλος σας. Πρώτον, ο σκύλος σας θα πρέπει να έχει μια αξιόπιστη ανάκληση. Πολλές δραστηριότητες στην παραλία απαιτούν να αφήσετε το σκύλο σας χωρίς λουρί, οπότε πρέπει να είστε σίγουροι ότι ο σκύλος σας θα επιστρέψει σε εσάς όταν τον καλέσετε. Στην πραγματικότητα, όλες οι βασικές συμπεριφορές υπακοής του σκύλου σας θα πρέπει να είναι υπό τον έλεγχό σας είτε με ένα σήμα με το χέρι είτε με ένα λεκτικό σύνθημα. Εάν ο σκύλος σας δεν είναι έτοιμος για αυτού του είδους την ελευθερία, παραμείνετε σε ασχολίες με λουρί, όπως βόλτες στην ακτή.

Το “Αφήστε το” είναι ένα άλλο σημαντικό σύνθημα που πρέπει να κατανοήσει ο σκύλος σας. Αφήστε το σημαίνει ότι ο σκύλος σας δεν μπορεί να φάει κάτι που μπορεί να είναι σκουπίδια στην παραλία, ένα νεκρό ψάρι στην άκρη του νερού ή φαγητό στο καλάθι του πικνίκ κάποιου άλλου. Με αρκετή εξάσκηση, αυτό το σύνθημα μπορεί επίσης να πει στο σκύλο σας να αγνοήσει κάτι όπως η άγρια φύση ή άλλοι επισκέπτες της παραλίας.

Ο σκύλος σας θα πρέπει επίσης να είναι καλά κοινωνικοποιημένος και να μοιράζεται άνετα παιχνίδια με άλλους. Οι παραλίες μπορεί να είναι πολυσύχναστες και ο σκύλος σας μπορεί να συναντήσει πολλούς ανθρώπους και άλλα σκυλιά. Για μια κοινωνική πεταλούδα, όλα αυτά είναι μέρος της διασκέδασης. Ωστόσο, αν ο σκύλος σας δεν αισθάνεται άνετα κοντά σε ανθρώπους ή άλλα σκυλιά, επιλέξτε ήσυχες ώρες για να επισκεφθείτε την παραλία, όπως νωρίτερα το πρωί μιας καθημερινής ημέρας, αντί για ώρες αιχμής.

Τι πρέπει να προσέχετε όταν βρίσκεστε στην παραλία με το σκύλο σας

Υπάρχουν κάποιοι προφανείς κίνδυνοι στην παραλία, όπως τα άγρια κύματα, αλλά μπορεί να μην γνωρίζετε άλλους κινδύνους, όπως η κατανάλωση αλμυρού νερού. Υπάρχουν επίσης κανόνες που πρέπει να ακολουθήσετε, όπως οι νόμοι για τα λουριά και το μάζεμα των περιττωμάτων. Ο παρακάτω κατάλογος θα σας βοηθήσει να ξέρετε τι πρέπει να προσέχετε στην παραλία:

Ελέγξτε τους κανόνες. Δεν επιτρέπονται τα σκυλιά σε όλες τις παραλίες και τις περιοχές κολύμβησης. Και ορισμένες τοποθεσίες τα επιτρέπουν μόνο σε συγκεκριμένες ημέρες ή ώρες. Είναι επίσης σημαντικό να ακολουθείτε τους κανονισμούς για τα λουριά. Ο σκύλος σας μπορεί να επιτρέπεται χωρίς λουρί σε ορισμένες περιοχές, αλλά όχι σε άλλες.
Προσέξτε για θερμοπληξία. Παρέχετε στο σκύλο σας σκιά και πολλές ευκαιρίες για ξεκούραση. Μπορείτε επίσης να περιορίσετε τις επισκέψεις σας στην παραλία νωρίς ή αργά την ημέρα, όταν ο ήλιος δεν είναι τόσο δυνατός.

Εφαρμόστε αντηλιακό στο σκύλο σας. Οι σκύλοι μπορεί να υποφέρουν από ηλιακά εγκαύματα, γι’ αυτό χρησιμοποιήστε αντηλιακό ασφαλές για τα κατοικίδια ζώα στη μύτη, τα αυτιά και σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή με αραιή γούνα του σκύλου σας.
Παρέχετε άφθονο φρέσκο νερό. Ο σκύλος σας μπορεί εύκολα να αφυδατωθεί στη ζέστη του καλοκαιριού, γι’ αυτό προσφέρετε συχνά δροσερό νερό για να πιει. Προσπαθήστε να περιορίσετε την ποσότητα του αλατιού