Blog

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν αγοράσετε ένα σακίδιο γάτας – Χρήσιμες πληροφορίες

Όταν οι περισσότερες γάτες βλέπουν τον μεταφορέα γάτας τους να βγαίνει έξω, κάνουν μια στροφή προς την πιο αξιόπιστη κρυψώνα τους. Οι μεταφορείς γάτας μπορεί να είναι τρομακτικοί. Λόγω της συνεχούς κίνησης, οι γάτες συχνά γλιστρούν μέσα στους μεταφορείς τους, καθώς οι άνθρωποι προσπαθούν να τις κρατήσουν ίσιες. Τα σακίδια γάτας κερδίζουν σε δημοτικότητα και είναι σταθερά τάση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αλλά υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε και να είστε προετοιμασμένοι για αυτά.

Αγοράζοντας ένα καλό σακίδιο πλάτης για γάτες

Μην μπερδεύετε το σακίδιο της γάτας σας με το σχολικό σας σακίδιο ενώ ψωνίζετε για τις ανάγκες σας για το σχολείο. Υπάρχουν πολύ περισσότερα πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη σας όταν ψάχνετε για το τέλειο σακίδιο πλάτης γάτας.

Φροντίστε να μην αγοράσετε ένα εντελώς διαφανές σακίδιο πλάτης για τη γάτα σας. Η γάτα σας θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα να κρύβεται μέσα στο σακίδιο αν το θέλει. Συνιστούμε σακίδια πλάτης με επενδεδυμένες περιοχές με πλέγμα, ώστε η γάτα σας να μπορεί να φαίνεται αν θέλει να φαίνεται.

Εξαερισμός και μέγεθος

Είναι πολύ σημαντικό να εξασφαλίσετε ότι υπάρχουν πολλές οπές για να κυκλοφορεί φρέσκος αέρας όσο η γάτα σας βρίσκεται στο σακίδιο πλάτης. Επιπλέον, οι μαμάδες και οι μπαμπάδες γάτας θα πρέπει επίσης να βεβαιωθούν ότι το σακίδιο πλάτης είναι αρκετά μεγάλο για να χωράει άνετα η γάτα τους, ώστε να μπορεί να κινείται ελεύθερα. Βεβαιωθείτε ότι το σακίδιο πλάτης για γάτες είναι αρκετά μεγάλο ώστε η γάτα σας να μπορεί να γυρίσει και να σταθεί όρθια μέσα ενώ είναι κλειστό.

Ύφασμα και ανθεκτικότητα

Ένα καλό σακίδιο πλάτης για γάτες πρέπει να είναι ανθεκτικό και όχι εύθραυστο. Η γάτα σας θα σας ευχαριστήσει εκ των προτέρων αν το ύφασμα του σακιδίου πλάτης είναι αδιάβροχο. Το αδιάβροχο υλικό θα πρέπει επίσης να είναι ελαφρύ για να διατηρεί τη γάτα σας δροσερή όσο βρίσκεται μέσα σε αυτό.

Εισαγωγή της γάτας σας στο σακίδιο πλάτης της

Όπως και κάθε άλλο νέο πράγμα που θα εισαγάγετε στη γάτα σας, θα χρειαστεί χρόνος για να συνηθίσει η γάτα σας την ιδέα του σακιδίου πλάτης της. Υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε στην εισαγωγή. Αυτές οι συμβουλές μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την εισαγωγή της γάτας σας στο μεταφορέα της γάτας της!

Μην αναγκάζετε τη γάτα σας να είναι με το σακίδιο

Ποτέ μην επιβάλλετε με το ζόρι κάτι καινούργιο στη γάτα σας, ειδικά ένα σακίδιο ή έναν μεταφορέα γάτας. Αντ’ αυτού, αφήστε το σακίδιο έξω και αφήστε τη γάτα σας να περιπλανηθεί σε αυτό και να το μυρίσει με το δικό της χρόνο. Μια άλλη συμβουλή είναι να φορέσετε το σακίδιο μερικές φορές, ώστε η γάτα σας να μυρίσει το άρωμά σας πάνω του, ενώ το μυρίζει.

Κάντε το διασκεδαστικό

Κρύψτε μερικές λιχουδιές μέσα στο σακίδιο ή σε θήκες στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό του. Αν η γάτα σας δεν φαίνεται να ενοχλείται που βρίσκεται μέσα στο σακίδιο με τις λιχουδιές της, δοκιμάστε να κλείσετε το σακίδιο για λίγα λεπτά κάθε φορά. Αν η γάτα σας θέλει να βγει έξω – αφήστε την να βγει.

Ξεκινήστε με σύντομες διαδρομές

Μόλις η γάτα σας νιώσει άνετα να βρίσκεται μέσα στο σακίδιο πλάτης, βάλτε το και κάντε μια βόλτα στο σπίτι ή στην πίσω αυλή για να συνηθίσει την αλλαγή στην κίνηση. Συνεχίστε τη σύντομη βόλτα επιβραβεύοντας τη γάτα σας με την αγαπημένη της λιχουδιά! Μετά από μερικές επιτυχημένες σύντομες διαδρομές, η γάτα σας θα είναι έτοιμη να κάνει βόλτα με το αυτοκίνητο ή το ποδήλατο μαζί σας με το νέο σακίδιο γάτας.


Ασφάλεια σακιδίου γάτας

Τα σακίδια γάτας μπορούν πραγματικά να βοηθήσουν τη γάτα σας με το άγχος ή το στρες που μπορεί να έχει όταν ταξιδεύει σε μέρη όπως ο κτηνίατρος, όπου υπάρχουν πολλές άγνωστες μυρωδιές και ήχοι. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά επιπλέον πράγματα που θέλουμε να έχετε κατά νου αν σκοπεύετε να αγοράσετε ένα σακίδιο πλάτης γάτας.

Μην μπερδεύετε τη γάτα σας

Εάν έχετε ένα παιδί που πηγαίνει σχολείο ή κολέγιο, βεβαιωθείτε ότι το σακίδιο πλάτης του είναι τοποθετημένο κάπου που να μην είναι προσβάσιμο από τη γάτα σας. Αυτό θα αποτρέψει τη γάτα σας από το να μπερδέψει το σακίδιο του παιδιού σας με το σακίδιο της γάτας της και θα την κρατήσει ασφαλή από τυχόν αιχμηρά τοξικά αντικείμενα όπως ψαλίδια ή μολύβια που είναι πιθανό να βρίσκονται σε ένα σχολικό σακίδιο.

Χρησιμοποιείτε πάντα ένα μεταφορέα γάτας για μακρινά ταξίδια

Εάν η γάτα σας ταξιδεύει μαζί σας για μεγάλο χρονικό διάστημα, μην χρησιμοποιείτε σακίδιο πλάτης γάτας. Είναι αδύνατο να συμπεριλάβετε στο σακίδιο πλάτης τη γάτα σας με άνεση άμμο, νερό και τροφή. Αντ’ αυτού επενδύστε σε ένα μεγάλο μεταφορέα γάτας που είναι εγκεκριμένος για εκτεταμένα ταξίδια.

Λάβετε υπόψη και τις δικές σας ανάγκες

Η άνεση της γάτας σας είναι σημαντική κατά την επιλογή του κατάλληλου σακιδίου πλάτης γάτας, αλλά και η δική σας είναι εξίσου σημαντική! Αναζητήστε ενισχυμένους ρυθμιζόμενους ιμάντες για τη δική σας άνεση όταν ψάχνετε για το σωστό σακίδιο πλάτης γάτας. Επίσης, αν έχετε ή είχατε τραυματισμό στον αυχένα, τους ώμους ή την πλάτη, συμβουλευτείτε πρώτα τον γιατρό σας για να δείτε αν σας συστήνει έναν μεταφορέα γάτας ή ένα σακίδιο γάτας με βάση τις ανάγκες της υγείας σας.