Blog

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις κάμερες κατοικίδιων ζώων

Αν είστε ιδιοκτήτης μιας περίεργης γάτας ή ενός ταλαιπωρημένου σκύλου, καταλαβαίνετε την επιθυμία σας να παρακολουθείτε το κατοικίδιό σας όλες τις ώρες, ακόμη και εξ αποστάσεως. Για να διευκολύνετε τις ανησυχίες σας, σας συνιστούμε να επενδύσετε σε μια κάμερα για κατοικίδια ζώα.

Αν υποφέρει από άγχος αποχωρισμού, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να το βοηθήσετε να το ξεπεράσει, αντί να αποφεύγετε το πρόβλημα. Η κάμερα για κατοικίδια είναι μια έξυπνη μικρή συσκευή που σας επιτρέπει να παρακολουθείτε, να ακούτε και να μιλάτε στα κατοικίδιά σας, ακόμη και όταν βρίσκεστε μακριά από το σπίτι. Με αυτή τη χρήσιμη συσκευή ανά χείρας, εσείς (και το κατοικίδιό σας) θα αισθάνεστε πιο ασφαλείς.


Για ποιο λόγο υπάρχει μια κάμερα για κατοικίδια ζώα;

Το άγχος αποχωρισμού είναι μια τεράστια ανησυχία για τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων, και για καλό λόγο. Όταν δεν είστε εκεί για να προσφέρετε καθοδήγηση, είναι σύνηθες τα νευρικά κατοικίδια να καταστρέφουν τη διακόσμηση του σπιτιού – ή ακόμα και να προσπαθούν να καταστρώσουν ένα σχέδιο απόδρασης.

Για ορισμένα οικόσιτα ζώα, η κακή συμπεριφορά είναι αποτέλεσμα έντονων συναισθημάτων, όπως ο φόβος και η ανησυχία. Όπως οι άνθρωποι, έτσι και οι γάτες και οι σκύλοι μπορεί να υποφέρουν από:

  • Φοβίες (όπως το να είναι κανείς μόνος του)
  • Άγχος
  • Αναγκαστικές συμπεριφορές
  • Επιθετικότητα που προκαλείται από φόβο

Επειδή δεν καταλαβαίνουν πώς να επεξεργάζονται αυτά τα συναισθήματα, οι καταστροφικές ενέργειες συχνά συνδέονται με γάτες και σκύλους που στην πραγματικότητα υποφέρουν από πολλές συναισθηματικές συγκρούσεις.
Για να βοηθήσετε το κατοικίδιό σας να αντιμετωπίσει ευκολότερα το πρόβλημα, ένα καλό σημείο εκκίνησης είναι η επένδυση σε μια κάμερα για κατοικίδια. Αυτές οι χρήσιμες συσκευές σας επιτρέπουν να ελέγχετε το κατοικίδιό σας όταν λείπετε και του παρέχουν ένα επιπλέον επίπεδο υποστήριξης και ασφάλειας.

Οι κάμερες κατοικίδιων βοηθούν στον περιορισμό της κακής συμπεριφοράς, επιτιθέμενες στη ρίζα του προβλήματος – την αγωνία του κατοικίδιου ζώου σας. Για τις γάτες και τους σκύλους, η δυνατότητα αλληλεπίδρασης με τους ιδιοκτήτες τους μέσω ομιλίας κατά τη διάρκεια του χρόνου που περνούν μόνα τους μπορεί να είναι θεραπευτική.

Για τη δική σας ψυχική ηρεμία, μπορείτε να ελέγχετε το κατοικίδιό σας ανά πάσα στιγμή. Αν, για παράδειγμα, πιάσετε το κουτάβι σας να παίζει με τα μαξιλάρια λίγο πιο επιθετικά, μπορείτε να του πείτε ότι αυτή η συμπεριφορά δεν είναι καλή σε πραγματικό χρόνο.


Πώς λειτουργούν οι κάμερες κατοικίδιων ζώων;

Στην πιο βασική τους μορφή, οι κάμερες κατοικίδιων ζώων λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο όπως οι κάμερες ασφαλείας του σπιτιού. Μια συσκευή καταγραφής συνδέεται με το smartphone σας μέσω WiFi και μπορείτε να έχετε πρόσβαση στη ζωντανή ροή 24/7 ανά πάσα στιγμή ανοίγοντας απλώς την εφαρμογή. Υπό αυτή την έννοια, μπορεί να μην αισθάνεστε την ανάγκη να αγοράσετε μια πρόσθετη κάμερα για κατοικίδια ζώα, εάν έχετε ήδη εγκαταστήσει κάμερες ασφαλείας στο σπίτι.

Ωστόσο, οι αγαπημένες μας κάμερες κατοικίδιων ζώων διαθέτουν μια σειρά από χαρακτηριστικά που είναι ειδικά σχεδιασμένα για την ευημερία των γατών και των σκύλων. Αυτές οι πρόσθετες λειτουργίες σας επιτρέπουν να εκπαιδεύετε ενεργά τα κατοικίδιά σας, ακόμη και όταν βρίσκεστε εκτός σπιτιού.
Εάν παρατηρήσετε σημάδια δυσφορίας από το κατοικίδιό σας (π.χ. ουρλιαχτό, νιαούρισμα, κλάμα, γαύγισμα ή γρύλισμα), μπορείτε να του παρέχετε καθησυχασμό μέσω του ήχου της φωνής σας. Ορισμένες κάμερες κατοικίδιων ζώων διαθέτουν πρόσθετες λειτουργίες, όπως διανομείς λιχουδιών – οι οποίες σας επιτρέπουν να επιβραβεύετε τα κατοικίδια ζώα σας που έχουν κίνητρο την τροφή, μόλις ηρεμήσουν.

Επίσης, αν το κουτάβι σας έχει τη συνήθεια να μασάει τα μαξιλάρια όταν λείπετε, μια κάμερα για κατοικίδια με αμφίδρομο ηχείο σας επιτρέπει να μιλάτε στο σκύλο σας ενώ αυτός είναι άτακτος. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να αποφύγετε τη σύγχυση που προκύπτει από μια εξύβριση μετά από ώρες, πράγμα που σημαίνει ότι θα μάθει καθώς θα δίνετε άμεσες απαντήσεις σε αρνητικές συμπεριφορές.

Ενώ ορισμένες οικιακές κάμερες ασφαλείας διαθέτουν αμφίδρομα ηχεία, δύσκολα θα βρείτε ένα σύστημα CCTV που να είναι εξοπλισμένο με διανομείς λιχουδιών. Αυτό καθιστά τις κάμερες κατοικίδιων ζώων μια εξαιρετική επένδυση για τους γονείς κατοικίδιων ζώων που θέλουν να έχουν μια πιο πρακτική σχέση με τη γάτα ή το σκύλο τους όταν λείπουν.

360° IP Κάμερα Παρακολούθησης Wi-Fi Full HD+ Αδιάβροχη

Η κάμερα IP προσφέρει υψηλής ποιότητας ζωντανό βίντεο σε HD για την μέρα και το βράδυ. Με 6 IR LED και απόσταση 15m IR, η νυχτερινή όραση IR-Cut σας προσφέρει φανταστικές νυχτερινές εικόνες.
Η κάμερα IP υποστηρίζει απομακρυσμένη παρακολούθηση και αναπαραγωγή σε κινητό και υπολογιστή. Γρήγορη διαμόρφωση σε ένα βήμα σκανάροντας τον κωδικό QR, ζωντανή ροή βίντεο και αμφίδρομο ήχο απευθείας στο smartphone ή το tablet σας (iPhone / Android).
Με προηγμένη τεχνολογία ανίχνευσης κίνησης, η κάμερα αυτή εντοπίζει και ακολουθεί ανεπιθύμητους επισκέπτες ώστε να έχετε μια εικόνα των κινήσεών τους.
Η κάμερα παρακολούθησης υποστηρίζει κάρτα TF (δεν περιλαμβάνεται). Η πρόσθετη υπηρεσία αποθήκευσης cloud παρέχει αυτόματη εγγραφή 7 * 24 ωρών για να διασφαλίσει ότι όλα τα βίντεο σας προστατεύονται και προστατεύονται. Υποστηρίζει επίσης διαδικτυακή παρακολούθηση πολλαπλών ατόμων.

Χαρακτηριστικά
• Υψηλή Ανάλυση εικόνας HD 2Megapixels (1920 x 1080)
• Υποστηρίζει ασύρματη σύνδεση μέσω WiFi (Band 2.4GHz)
• Τεχνολογία συμπίεσης H.265 για καλύτερη ταχύτητα και μικρότερο όγκο δεδομένων δικτύου & καταγραφής
• Θύρα για κάρτα μνήμης Micro-SD για τοπική καταγραφή (max. 128GB, δεν περιλαμβάνεται)
• Εύκολη πρόσβαση στην θύρα της MicroSD εξωτερικά της κάμερας
• Λειτουργία Pan & Tilt για οριζόντια και κάθετη περιστροφή (Pan:330°,Tilt:110°)
• Λειτουργία Ανίχνευσης Κίνησης / Motion Detection (αποστολή Push Notification στο κινητό)
• 6 υπέρυθρα SMD IR Led για νυχτερινή λήψη σε αποστάσεις μέχρι 5~10 μέτρα
• Σταθερός φακός 4mm με γωνία λήψης 89.4˚ (διαγώνια)
• Ενσωματωμένο μικρόφωνο.
• Ενσωματωμένο μεγάφωνο.
Κατάλληλη για χρήση σε εσωτερικούς χώρους
• Δωρεάν εφαρμογές για iOS και Android (YOOSEE) για να παρακολουθείτε την κάμερα από το κινητό ή το tablet σας
• Δωρεάν εφαρμογή για ταυτόχρονη καταγραφή/παρακολούθηση πολλών καμερών σε Windows PC
• Plug & Play με δωρεάν Cloud υπηρεσία μέσω της εφαρμογής YOOSEE (χρήση QR code) για κινητά/tablet iOS & Android
• Τροφοδοσία 5V 2A (περιλαμβάνει τροφοδοτικό)