Blog

Οι καλύτερες τροφές γάτας που προλαμβάνουν τις τριχόμπαλες για το 2024

Εάν η γάτα σας έχει μία ή περισσότερες τριχόμπαλες κάθε εβδομάδα, ίσως να θέλετε να ρωτήσετε τον κτηνίατρό σας σχετικά με την αλλαγή της διατροφής της σε μία από τις καλύτερες τροφές γάτας για τριχόμπαλες. Οι τριχόμπαλες δεν είναι μόνο δυσάρεστες για εσάς, μπορούν επίσης να γίνουν επείγον ιατρικό περιστατικό, εάν σφηνωθούν στο γαστρεντερικό σύστημα της γάτας σας. Οι τροφές γάτας που έχουν σχεδιαστεί για τη μείωση των τριχομπαλών περιέχουν γενικά περισσότερες πηγές αδιάλυτων φυτικών ινών από άλλες συνταγές. Μπορεί επίσης να περιλαμβάνουν επιπλέον ωμέγα λιπαρά οξέα για τη βελτίωση της υγείας του δέρματος και της γούνας και τη μείωση της αποβολής.

Με τη συμβουλή κτηνιάτρων, συγκεντρώσαμε αυτή τη λίστα με τις καλύτερες τροφές γάτας για τον έλεγχο των τριχόμπαλων.

Καλύτερη υγρή τροφή

Οι υγρές τροφές μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη των τριχομπαλών, καθώς παρέχουν επιπλέον νερό, το οποίο βοηθά την τρίχα να κινηθεί μέσω του πεπτικού συστήματος, λέει ο Ochoa. Οι κονσέρβες περιέχουν περισσότερη υγρασία από τις ξηρές τροφές και οι καλύτερες υγρές τροφές γάτας για τον έλεγχο των τριχόμπαλων θα πρέπει επίσης να περιέχουν πηγές αδιάλυτων ινών, όπως πίτουρο σιταριού, φλοιούς ψυλλίου, κυτταρίνη, φλοιό ρυζιού και ίνες μπιζελιού. Αυτά τα συστατικά βοηθούν στην έλξη της τρίχας μέσω του πεπτικού συστήματος.

Για να συγκρίνετε την περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και άλλες θρεπτικές αξίες υγρών και ξηρών τροφών για γάτες, θα πρέπει να μετατρέψετε τις τιμές των υγρών τροφών σε ξηρή ύλη. Αυτό σημαίνει ότι αφαιρείτε όλη την υγρασία από την υγρή τροφή και στη συνέχεια υπολογίζετε τις θρεπτικές αξίες με βάση τα εναπομείναντα στερεά.

Κονσέρβα γάτας Wellfed Meze Hairball Aid Κοτόπουλο και Κυτταρίνη 70γρ.

Υπάρχει κάτι καλύτερο σε μια υγιεινή διατροφή πέραν του κοτόπουλου; Οι τροφές της Wellfed είναι οι ιδανικές για τις ενήλικες γάτες και είναι γεγονός πως αυτές οι τροφές συμβάλλουν σε μια πιο ισορροπημένη διατροφή. Ο συνδυασμός των συστατικών κοτόπουλου με κυτταρίνη, θα κάνει τις μικρές μας φίλες να ξετρελαθούν και να ζητάνε κι άλλο. Είναι συμπληρωματική υγρή τροφή, ιδανικό για γάτες με προβλήματα τριχόπτωσης και είναι πλούσιο σε ασβέστιο, μαγνήσιο και ψευδάργυρο. Οι ίνες κυτταρίνης προλαμβάνουν το σχηματισμό τριχόμπαλων. Η γευστική αυτή τροφή είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, χαμηλή σε λιπαρά και υδατάνθρακες, χωρίς συντηρητικά, τεχνητά χρώματα & αρώματα. Η κατανάλωση γίνεται από ενήλικες γατούλες που είναι στην ανάπτυξη και βοηθάει στον μεταβολισμό τους και την λειτουργία του πεπτικού τους. Είναι 100% χειροποίητο γεύμα που θα ικανοποιήσει απόλυτα τη μικρή μας φίλη και θα της χαρίσει την ενέργεια που χρειάζεται! Κτηνιατρικά ελεγμένη, με γευστικότητα, άρωμα και υφή σύμφωνη με τις βιολογικές ανάγκες των ζώων στη φύση.

Βασικά Χαρακτηριστικά
-Το κοτόπουλο συνιστά εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης και αμινοξέων, ιδιαίτερα χρήσιμη για τις υψηλές διατροφικές ανάγκες του σκύλου σας. Βοηθά στην διατήρηση ενός λαμπερού και υγιούς τριχώματος, καθώς και ενός σταθερού βάρους. Η κατανάλωση κοτόπουλου μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία ισχυρότερων μυών και υγιέστερων οστών, μειώνοντας τον κίνδυνο τραυματισμών και ασθενειών.

Συστατικά
59.0% φιλέτο κοτόπουλο, 36.0% ζωμός, 2.0% κυτταρίνη, 2.0% ηλιέλαιο, 1.0% ρύζι.

Αναλυτικά Συστατικά
Ακατέργαστη Πρωτεΐνη 14.0%
Λίπος 2.5%
Ακατέργαστες Φυτικές Ίνες 1.7%
Ακατέργαστη Τέφρα 1.0%
Υγρασία 80.3%
Θερμίδες
Μεταβολίσιμη ενέργεια: 720 Kcal/kg

Θυμήσου!
Οφείλουμε να τονίσουμε ότι κάθε γάτα είναι διαφορετική και έχει διαφορετικές ανάγκες και προτιμήσεις. Ακολουθήστε τον προτεινόμενο οδηγό και συμβουλευτείτε πάντα τον κτηνίατρο σας καθώς είναι φυσικό η ποσότητα και το είδος της παρεχόμενης τροφής να αλλάζει με βάση την ηλικία και τον τρόπο ζωής της γάτας. Πάντα παρατηρώντας τις αντιδράσεις και το βάρος της ταΐζετε 2 φορές τη μέρα έχοντας πάντα φρέσκο και καθαρό νερό δίπλα της.

Καλύτερη ξηρή τροφή

Οι ειδικοί μας συνιστούν υγρή τροφή για τον έλεγχο της τριχόμπαλας, επειδή η καλή ενυδάτωση μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης τριχόμπαλας. Ωστόσο, αν η γάτα σας προτιμά ξηρά τροφή, μπορείτε να προσθέσετε νερό ή ζωμό οστών που είναι ασφαλής για τη γάτα στην κροκέτα της. Εκτός του ότι περιέχουν λιγότερη υγρασία, οι ξηρές τροφές για γάτες είναι συνήθως πιο θερμιδοφόρες από τις επιλογές σε κονσέρβα. Παρόλα αυτά, έχουν πολλά άλλα οφέλη. Για παράδειγμα, οι καλύτερες ξηρές τροφές για γάτες είναι ευκολότερο να τις μοιράζετε και να τις χρησιμοποιείτε σε παζλ ταΐσματος.

Η πρότασή μας είναι η Royal Canin Hairball Care 2kg .

Η πλήρης τροφή της Royal Canin, είναι ότι πρέπει για ενήλικες γάτες που αντιμετωπίζουν ζητήματα τριχόπτωσης και τριχοβεζοαρίων, με γεύση πουλερικά και ρύζι. Είναι μια τροφή ειδικά σχεδιασμένη, για γάτες που καταπίνουν τις τρίχες τους και πνίγονται με αυτές. Όταν συσσωρεύονται πολλές τρίχες, οδηγεί σε δυσφορία και πολυ πιο σοβαρά προβλήματα που είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν μετά. Η τροφή αυτή, περιλαμβάνει ένα ειδικό μείγμα διαιτητικών ινών, σε συνδυασμό με αδιάλυτες ίνες, που βοηθούν στην φυσική διέγερση της εντερικής διάβασης.

Σύνθεση

Αφυδατωμένη πρωτεΐνη πουλερικών, γλουτένη σίτου*, αραβόσιτος, φυτικές ίνες, ρύζι, ζωικά λίπη, υδρολυμένες ζωικές πρωτεΐνες, σίτος, άλευρο αραβοσίτου, γλουτένη αραβοσίτου, πούλπα τεύτλων, ανόργανα στοιχεία, προϊόντα ζυμών, έλαιο σόγιας, ιχθυέλαιο, ψύλλιο (σπόροι με φλοιό) (0,50%), φρουκτο-ολιγοσακχαρίτες. *L.I.P.: πρωτεΐνη επιλεγμένη με βάση την πολύ υψηλή πεπτικότητά της.

Αναλυτικά Συστατικά

Ακατέργαστη Πρωτεΐνη 34.0%
Λίπος 15.0%
Ακατέργαστη Τέφρα 6.9%
Ακατέργαστες Φυτικές Ίνες 6.7%
Ολικές Εδώδιμες Ίνες 15.0%

Πρόσθετα

Βιταμίνη A: 24000 IU, Βιταμίνη D3: 940 IU, Σίδηρος (3b103): 30 mg, Ιώδιο (3b201, 3b202): 3 mg, Χαλκός (3b405, 3b406): 9 mg, Μαγγάνιο (3b502, 3b504): 39 mg, Ψευδάργυρος (3b603, 3b605, 3b606): 130 mg, Σελήνιο (3b801, 3b811, 3b812): 0,04 mg – Αντιοξειδωτικά.

Οδηγίες Ταΐσματος – Μετάβασης Τροφής

Η προτεινόμενη ποσότητα για γάτες, συνδυάζεται με το μεταβατικό στάδιο σε περίπτωση που την δοκιμάζει πρώτη φορά. Καλό θα είναι αυτή η μετάβαση να γίνει σταδιακά, σε διάστημα 7-10 ημερών. Έτσι, ξεκινώντας από 75% τροφή για γατάκια της παλιάς και 25% τροφή για γατάκια της νέας, θα μειώνετε σιγά σιγά την πρώτη και θα αυξάνετε τη δεύτερη, μέχρι η γάτα να αρχίσει να τρώει 100% ξηρά τροφή.

Θυμήσου!

Οφείλουμε να τονίσουμε ότι κάθε γάτα είναι διαφορετική και έχει διαφορετικές ανάγκες και προτιμήσεις. Ακολουθήστε τον προτεινόμενο οδηγό και συμβουλευτείτε πάντα τον κτηνίατρο σας καθώς είναι φυσικό η ποσότητα και το είδος της παρεχόμενης τροφής να αλλάζει με βάση την ηλικία και τον τρόπο ζωής της γάτας. Πάντα παρατηρώντας τις αντιδράσεις και το βάρος της ταΐζετε 2 φορές τη μέρα έχοντας πάντα φρέσκο και καθαρό νερό δίπλα της.

Μια άλλη επιλογή είναι η Happy Cat Minkas Hairball Control 4kg.

Η πλήρης τροφή της Happy Cat είναι μια τροφή, ιδανική για ενήλικες γάτες. Είναι ειδικά σχεδιασμένη για την σωστή ανάπτυξη της γατούλας σας και για να καλύπτει τις καθημερινές δραστηριότητες της. Η γεύση των πουλερικών, καθώς και η εξαιρετική πηγή βιταμίνης Α και C, είναι απαραίτητα για να διατηρήσουν την αναπνοή και τα δόντια τους καθαρά και φρέσκα. Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και προστατεύουν το γαστρεντερικό της σύστημα. Το υψηλό ποσοστό ειδικών ακατέργαστων διατροφικών ινών συμβάλλει στη μείωση των τριχόμπαλων καθώς και στην φυσική αποβολή τους μέσω του πεπτικού σωλήνα της γατούλας σας.

Σύνθεση
Πρωτεΐνη, Πουλερικών (32%), Σιτάλευρο, Σιτάρι, Καλαμπόκι, Λίπος Πουλερικών, Πρωτεΐνη Πατάτας, Ιχθυάλευρο , Μελάσα Ζαχαρότευτλων (αποσακχαρωμένη), Λιγνοκυτταρίνη, Ηλιέλαιο, Πολτός Μήλων, Χλωριούχο Νάτριο, Κραμβέλαιο, Yucca Shidigera (0.04%)

Αναλυτικά Συστατικά
Ακατέργαστη Πρωτεΐνη (30%)
Λίπος (12%)
Ακατέργαστη Τέφρα (6.5%)
Ακατέργαστες Ίνες (3%)
Ασβέστιο (1.2%)
Φώσφορος (0.9%)
Νάτριο (0.35%)
Κάλιο (0.6%)
Μαγνήσιο (0.15%)
Ωμέγα 6 (2.5%)
Ωμέγα 3 (0.35%)

Πρόσθετα
Βιταμίνες ανά kg: Βιταμίνη A (3a672a) 15000 I.U., Βιταμίνη D3 (3a671) 1250 I.U., Ταυρίνη (3a370) 1000 mg, Αντιοξειδωτικό, Εκχυλίσματα Τοκοφερόλης από Φυτικά Έλαια 1b306(i),Σίδηρος (Θειικός Σίδηρος (II), Ένυδρος 3b103) 130 mg, Χαλκός (Θειικός Χαλκός (II) Πενταένυδρος 3b405) 12 mg, Ψευδάργυρος (Οξείδιο του Ψευδαργύρου 3b603) 100 mg, Μαγγάνιο (Οξείδιο του Μαγγανίου (II) 3b502) 15 mg, Ιώδιο (Ιωδικό Ασβέστιο, Άνυδρο 3b202) 1.5 mg, Σελήνιο (E8, Σεληνιώδες Νάτριο) 0,15 mg, DL-Μεθειονίνη (3c301) 4500 mg

Οδηγίες Ταΐσματος – Μετάβασης Τροφής
Η προτεινόμενη ποσότητα για γάτες, συνδυάζεται με το μεταβατικό στάδιο σε περίπτωση που την δοκιμάζει πρώτη φορά. Καλό θα είναι αυτή η μετάβαση να γίνει σταδιακά, σε διάστημα 7-10 ημερών. Έτσι, ξεκινώντας από 75% τροφή για γατάκια της παλιάς και 25% τροφή για γατάκια της νέας, θα μειώνεται σιγά σιγά την πρώτη και θα αυξάνουν τη δεύτερη, μέχρι η γάτα να αρχίσει να τρώει 100% ξηρά τροφή.

Θυμήσου!
Οφείλουμε να τονίσουμε ότι κάθε γάτα είναι διαφορετική και έχει διαφορετικές ανάγκες και προτιμήσεις. Ακολουθήστε τον προτεινόμενο οδηγό και συμβουλευτείτε πάντα τον κτηνίατρο σας καθώς είναι φυσικό η ποσότητα και το είδος της παρεχόμενης τροφής να αλλάζει με βάση την ηλικία και τον τρόπο ζωής της γάτας. Πάντα παρατηρώντας τις αντιδράσεις και το βάρος της ταΐζετε 2 φορές τη μέρα έχοντας πάντα φρέσκο και καθαρό νερό δίπλα της.

Τι να αναζητήσετε σε τροφές για γάτες με τριχόμπαλες

Όταν ψωνίζετε την καλύτερη τροφή γάτας για τον έλεγχο της τριχόμπαλας, να έχετε κατά νου τα ακόλουθα κριτήρια:

Οι τροφές για τον έλεγχο της τριχόμπαλας περιέχουν περισσότερες φυτικές ίνες από τις περισσότερες συνταγές τροφών για γάτες. Εξαιτίας αυτού, δεν συνιστώνται για γατάκια. Ο αναπτυσσόμενος γαστρεντερικός σωλήνας ενός μικρού γατιού μπορεί να έχει πρόβλημα με τόσο πολλές φυτικές ίνες, ενώ τα γατάκια μπορεί να έχουν περιστασιακά μια τριχόμπαλα, περιποιούνται λιγότερο συχνά από τις ενήλικες γάτες. Με άλλα λόγια, πιθανότατα δεν θα χρειαστούν τροφή για τριχόμπαλες. Πάντα να συμβουλεύεστε τον κτηνίατρό σας πριν αλλάξετε τη διατροφή του γατάκι σας ή πριν του δώσετε οποιοδήποτε συμπλήρωμα.

Εγγυημένη ανάλυση και προφίλ θρεπτικών συστατικών: Η εγγυημένη ανάλυση στην ετικέτα μιας τροφής για κατοικίδια ζώα δείχνει τα ποσοστά σημαντικών θρεπτικών συστατικών, συμπεριλαμβανομένων των πρωτεϊνών, των λιπών, των φυτικών ινών και άλλων βασικών βιταμινών και μετάλλων. Οι τροφές για ενήλικες γάτες, συμπεριλαμβανομένων των ηλικιωμένων, πρέπει να έχουν τουλάχιστον 26% πρωτεΐνη και 9% λίπος. Οι καλύτερες τροφές για γάτες με τριχόμπαλες έχουν γενικά υψηλές φυτικές ίνες, πάνω από 4%, αλλά 6% ή περισσότερο είναι το ιδανικό.

Κατάλογος των συστατικών: Τα συστατικά στην ετικέτα μιας τροφής για κατοικίδια ζώα εμφανίζονται με σειρά βάρους. Οι γάτες είναι υποχρεωτικά σαρκοφάγοι, οπότε το κρέας πρέπει να εμφανίζεται πρώτο στον κατάλογο των συστατικών ως ολόκληρο κρέας, κρεατάλευρο ή ζωικά υποπροϊόντα. Για να βοηθήσετε τη γάτα σας να περάσει τις τρίχες και να μειώσετε τη συχνότητα των τριχόμπαλων, ψωνίστε για συνταγές τροφών για γάτες που περιλαμβάνουν τόσο πηγές πρωτεΐνης κρέατος όσο και πηγές αδιάλυτων φυτικών ινών, όπως πίτουρο σιταριού, φλοιούς ψυλλίου, κυτταρίνη, φλοιό ρυζιού και ίνες μπιζελιού.

Συνθέσεις εμπειρογνωμόνων: Οι επιλογές μας για τις καλύτερες τροφές για γάτες προέρχονται από μάρκες που απασχολούν πλήρους απασχόλησης πιστοποιημένους κτηνίατρους διατροφολόγους ή διατροφολόγους ζώων διδακτορικού επιπέδου. Αυτό διασφαλίζει ότι η τροφή ανταποκρίνεται στις διατροφικές συστάσεις, περιλαμβάνει τα κατάλληλα συστατικά για τις γάτες.

Πρότυπα παραγωγής: Όταν επιλέγετε μια εμπορική μάρκα τροφής για γάτες, είναι σημαντικό να εξετάσετε τα μέτρα ποιοτικού ελέγχου του κατασκευαστή. Οι αξιόπιστες μάρκες θα πρέπει να είναι διαφανείς όσον αφορά τους τύπους των δοκιμών που διεξάγουν, πόσο συχνά πραγματοποιούν δοκιμές και τα αποτελέσματα αυτών των δοκιμών. Οι πληροφορίες αυτές θα πρέπει να είναι εύκολα προσβάσιμες στον ιστότοπο της εταιρείας ή οι εκπρόσωποι της μάρκας θα πρέπει να τις παρέχουν κατόπιν αιτήματος.

Περιεκτικότητα σε θερμίδες: Το θερμιδικό περιεχόμενο των τροφών για γάτες μετριέται σε χιλιοθερμίδες (kcal). Οι καλύτερες τροφές γάτας για τριχόμπαλες περιέχουν περισσότερες φυτικές ίνες από άλλες τροφές για γάτες, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν τις γατούλες να αισθάνονται χορτάτες. Για το λόγο αυτό, οι γάτες που τρώνε μια τροφή διαχείρισης τριχόμπαλας με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες μπορεί να τρώνε λιγότερο σε κάθε γεύμα και να είναι λιγότερο πιθανό να ζητούν σνακ μεταξύ των γευμάτων. Απλά βεβαιωθείτε ότι η γάτα σας λαμβάνει τον σωστό αριθμό θερμίδων κάθε μέρα. Ο κτηνίατρός σας μπορεί να σας βοηθήσει να υπολογίσετε πόσες θερμίδες χρειάζεται η γάτα σας.

Συστάσεις τροφών από κτηνιάτρους: Εάν σκέφτεστε να προσθέσετε φυτικές ίνες στην τροφή της γάτας σας για να μειώσετε τις τριχόμπαλες, μιλήστε πρώτα με τον κτηνίατρό σας. Οι πολλές φυτικές ίνες ή ο λάθος τύπος φυτικών ινών μπορεί να προκαλέσουν περισσότερα πεπτικά προβλήματα. Ο κτηνίατρός σας μπορεί να σας προσφέρει περισσότερη καθοδήγηση για την επιλογή των καλύτερων τροφών γάτας για τις τριχόμπαλες με βάση τον τρόπο ζωής της γάτας σας και άλλες ανάγκες υγείας.