Blog

Γάτα Ιμαλαΐων: Η γάτα με το υπέροχο λευκό χνουδωτό μακρύ τρίχωμα

Οι γάτες αυτές που ονομάζονται επίσης colorpoint Persian, είναι εύκολο να αναγνωριστούν από τα επίπεδα πρόσωπά τους, το μακρύ τρίχωμά τους και τα χαρακτηριστικά σημάδια τους. Και αυτές οι γάτες είναι χαλαρές και η συμπεριφορά τους μοιάζει με των σκύλων καθώς είναι εξαιρετικά στοργικές προς τους ανθρώπους που αγαπούν.

Εμφάνιση

Η Γάτα Ιμαλαΐων μοιάζουν πολύ με την Persian. Το μακρύ τρίχωμά τους παρέχει τον τέλειο καμβά για τα σημάδια τους που δημιουργούν αντίθεση, τα οποία είναι πιο σκούρα τμήματα τριχώματος στα αυτιά, το πρόσωπο, τα πόδια και την ουρά τους. Αυτά τα σημεία μπορούν να έχουν μεγάλη γκάμα χρωμάτων, καθώς και μοτίβα. Τα καταγάλανα μάτια τους είναι το κερασάκι στην τούρτα για αυτή την υπέροχη φυλή.

Ιδιοσυγκρασία

Η τυπική συμπεριφορά των γατών Ιμαλαΐων χαρακτηρίζεται από ευγένεια, στοργικότητα και εξυπνάδα, λέει η Pam Nichols, DVM, πρόεδρος της American Animal Hospital Association. Και όπως οι γάτες Περσίας τα ξαδέρφια τους, οι γάτες Ιμαλαΐων είναι ήρεμες  γάτες που αρκούνται στο να περνούν τη μέρα τους χουχουλιάζοντας στην αγκαλιά σας.

«​Προσαρμόζονται καλά σε κάθε τρόπο ζωής, αλλά είναι πολύ κατοικίδια ζώα», λέει η Nichols. «Θα είναι τόσο τεμπέληδες όσο περιμένεις να είναι».

Αλλά μόνο και μόνο επειδή δεν είναι πιθανό να βρείτε τη γάτα σας να σκαρφαλώνει στις κουρτίνες σας, αυτό δεν σημαίνει ότι η γάτα σας είναι βαρετή. Στην πραγματικότητα είναι διασκεδαστικές και λατρεύουν να παίζουν παιχνίδια καταδίωξης με μια ποικιλία παιχνιδιών.

Οι γάτες Ιμαλαΐων τα πάνε καλά με όλους, λέει η Nichols, ακόμα και με τον σκύλο της οικογένειας, ειδικά αν έχουν γνωριστεί όταν ήταν νέα.

«Είναι υπέροχα οικογενειακά κατοικίδια», λέει η Nichols. “[Έχουν] ένα υπέροχο ταμπεραμέντο. … Είναι σαν τα σκυλιά στο ότι είναι πολύ στοργικοί.”

Οι γάτες Ιμαλαΐων είναι η επιτομή της ψυχρότητας. Είναι επίσης σχετικά ήσυχα, επομένως δεν θα χρειαστεί να χρησιμοποιείτε ωτοασπίδες όταν το γατάκι σας πεινάει ή να πίνετε επιπλέον καφέ λόγω ζουμ στις 3 το πρωί. Αυτές οι γάτες θα μείνουν μόνες τους για λίγες ώρες τη φορά και θα είναι στην πόρτα για να σας χαιρετήσουν όταν επιστρέψετε στο σπίτι. Είναι εξίσου ευχαριστημένοι με έναν άλλο συγκάτοικο γατούλα ή δύο;