Blog

Μπορώ να πάρω μια αυτόματη ταΐστρα για το κατοικίδιό μου και να πάω διακοπές; – Πλεονεκτήματα, μειονεκτήματα και ασφάλεια κατοικιδίων

Όταν μεγάλωνα, οι γονείς μου έβαζαν μεγάλα μπολ γεμάτα με γατοτροφή και νερό για την γάτα μας, πριν φύγουμε από την πόλη για ένα μακρύ Σαββατοκύριακο μακριά. Επιστρέφοντας στο σπίτι, βρίσκαμε πάντα την τροφή να έχει σχεδόν τελειώσει και τη γάτα να μην έχει υποστεί καμία ζημιά. Είκοσι και κάτι χρόνια αργότερα, η μαμά μου εξακολουθεί να μου προτείνει να αφήνω ένα μεγάλο μπολ με τροφή για τη γάτα μου όταν πρόκειται για ταξίδι της τελευταίας στιγμής και η μπέιτ σίτερ μου είναι δεσμευμένη. Όταν βρίσκομαι σε δύσκολη θέση, έχω ακολουθήσει τη συμβουλή της – και δεν είμαι η μόνη.

Για ορισμένους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων, η διαδικασία του να αφήνουν ένα κατοικίδιο ζώο στην τύχη του όταν φεύγουν από την πόλη έχει γίνει πιο εξελιγμένη από αυτό που συνιστά η μαμά μου. (Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι ιδιοκτήτες γατών είναι τρεις φορές πιο πιθανό από τους ιδιοκτήτες σκύλων να αφήσουν τα κατοικίδιά τους μόνα τους στο σπίτι όσο ταξιδεύουν, σύμφωνα με την ετήσια έρευνα ιδιοκτησίας κατοικίδιων ζώων). Τοποθετούν φτηνές κάμερες ασφαλείας για να παρακολουθούν στενά τα κατοικίδιά τους και αγοράζουν αυτόματα κουτιά άμμου για να απομακρύνουν τα περιττώματα.

Ωστόσο, έχω διαπιστώσει ότι τα νούμερο 1 gadgets είναι οι προγραμματιζόμενοι διανομείς τροφής για κατοικίδια ζώα, οι οποίοι θα ταΐζουν τα κατοικίδιά τους όταν αυτοί δεν είναι εκεί

Εδώ είναι ο τίτλος, όμως: Οι αυτόματοι διανομείς τροφής για κατοικίδια ζώα δεν υποκαθιστούν την ανθρώπινη αλληλεπίδραση. “Ένας διανομέας τροφής δεν θα πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείται ως τρόπος για να μην προσλάβετε μια pet sitter, έναν περιπατητή ή μια πανσιόν”, δήλωσε ο Russell Hartstein, πιστοποιημένος συμπεριφοριστής και εκπαιδευτής κατοικίδιων ζώων με 27 χρόνια εμπειρίας . “Ανεξάρτητα από το μάρκετινγκ και τη διαφήμιση των προϊόντων, δεν είναι υγιές ή προς το συμφέρον του κατοικίδιου ζώου σας να μένει μόνο του”.

Αν και οι γάτες έχουν τη φήμη ότι δεν χρειάζονται την ίδια αγάπη και προσοχή που χρειάζονται οι σκύλοι, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι ευτυχισμένες όταν είστε κοντά τους. Μια πρόσφατη μελέτη, που χρηματοδοτήθηκε εν μέρει από την εταιρεία Nestlé Purina PetCare Company, έδειξε ότι οι γάτες είχαν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και ηρεμία όταν οι ιδιοκτήτες τους ήταν κοντά τους και ότι αγχώνονταν όταν οι ιδιοκτήτες έφευγαν.

“Οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων θα πρέπει να εξετάζουν τις ανάγκες του ζώου τους και το πόσο καλά το κατοικίδιό τους αντιμετωπίζει το να μένει μόνο του”, δήλωσε σε ηλεκτρονικό μήνυμα η Kristyn Vitale, PhD, η οποία μελετά την κοινωνική νόηση των γατών στο Oregon State University και η οποία συνέταξε τη μελέτη. “Ορισμένα ζώα μπορεί να είναι απολύτως εντάξει αν μείνουν μόνα τους όλη την ημέρα. Ορισμένες γάτες μπορεί να αναπτύξουν άγχος αποχωρισμού και να δυσκολεύονται να μείνουν μόνες τους”. (Αν υποψιάζεστε ότι το κατοικίδιό σας έχει διαταραχή άγχους αποχωρισμού, ένας πιστοποιημένος συμπεριφοριστής ζώων μπορεί να σας βοηθήσει).

Αλλά μόνο μία ημέρα μακριά είναι το μόνο που συνιστούν οι ειδικοί μας σε θέματα κατοικίδιων ζώων. “Οι σκύλοι και οι γάτες είναι κοινωνικά ζώα και δεν ευδοκιμούν, ούτε επιβιώνουν, στην απομόνωση”, δήλωσε ο Hartstein. Πρόσθεσε ότι το να αφήνετε μια γάτα μόνη της στο σπίτι για περισσότερο από μία ημέρα “είναι μια συνταγή για μια πολύ ανικανοποίητη, υπο-εμπλουτισμένη γάτα και δημιουργεί μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση για το κατοικίδιό σας”.

Ποια ταΐστρα για κατοικίδια ζώα να πάρετε

Αν χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε μια αυτόματη ταΐστρα για κατοικίδια ζώα για μια ημέρα που λείπετε, υπάρχουν καλές -αν και ατελείς- επιλογές. Οι αυτόματες ταΐστρες κατοικίδιων ζώων προορίζονται για να διανέμουν μια συγκεκριμένη ποσότητα τροφής σε μια καθορισμένη ώρα, ώστε να μη χρειάζεται να το κάνετε εσείς. Παρόλο που ακούγονται σαν μια εξαιρετική λύση για τη φροντίδα του κατοικίδιου ζώου σας όσο λείπετε, δεν είναι πάντα αξιόπιστες, ούτε είναι κατασκευασμένες με γνώμονα τα περισσότερα κατοικίδια ζώα.

Τελικά, ένας αυτόματος διανομέας τροφής κατοικίδιων ζώων δεν θα πρέπει να υποκαθιστά έναν εξειδικευμένο μπέιμπι σίτερ κατοικίδιων ζώων. Τα απλούστερα μοντέλα δεν αποθηκεύουν αρκετή τροφή για να μπορέσετε να φύγετε για μια απόδραση το Σαββατοκύριακο. Και οι εκδόσεις με μεγαλύτερους χώρους αποθήκευσης και προηγμένα χαρακτηριστικά προγραμματισμού μπορεί να μπλοκάρουν και να διανέμουν ασυνεχώς τροφή. Ποτέ μην βασίζεστε σε ένα αυτοματοποιημένο gadget για κατοικίδια ζώα για να αντικαταστήσετε τη φυσική αλληλεπίδραση με το κατοικίδιό σας και να έχετε πάντα μια μπέιμπι σίτερ σε αναμονή μόλις κλείσετε το ταξίδι σας.

Αυτόματη Ταΐστρα Pet Interest 6*180ml σε δύο χρώματα

Αυτόματη ηλεκτρονική ταΐστρα για το σκυλάκι ή τη γατούλα σας. Με την ηλεκτρονική ταΐστρα μπορείτε να προγραμματίσετε τα γεύματα των μικρών μας φίλων και έτσι να μην ανησυχείτε αν μείνουν αρκετή ώρα μόνοι τους. Μπορείτε να την προγραμματίσετε για έως 6 γεύματα ημερησίως, και είναι κατάλληλη και για ξηρή και για υγρή τροφή. Είναι κατασκευασμένη από εξαιρετικά ανθεκτικό υλικό για μακροχρόνια χρήση και ο δίσκος της πλένεται στο πλυντήριο πιάτων. Έχει σύστημα ασφαλείας που όταν τα ποδαράκια του σκυλάκου ή της γατούλας σας βρίσκονται μέσα στο δισκάκι δεν γυρίζει, ώστε να μην υπάρχει περίπτωση ατυχήματος. Διατίθεται σε δύο χρώματα, λευκό και λαχανί, και στη συσκευασία περιλαμβάνεται καλώδιο USB. Λειτουργεί με ρεύμα αλλά και με μπαταρίες σε περίπτωση διακοπής ρεύματος ή για περιστάσεις όπου δεν έχετε πρόσβαση σε παροχή ρεύματος.

Βασικά Χαρακτηριστικά
Αυτόματη ηλεκτρονική ταΐστρα με δυνατότητα προγραμματισμού έως 6 γεύματα ημερησίως
Κατάλληλη και για ξηρή και για υγρή τροφή
Με σύστημα ασφαλείας ώστε να μην υπάρχει περίπτωση ατυχήματος
Ο δίσκος πλένεται στο πλυντήριο πιάτων
Στη συσκευασία περιλαμβάνεται καλώδιο USB
Χωρητικότητα: 6 x 180ml
Διαστάσεις: 32x32x8.3εκ.
Το προϊόν έχει εγγύηση ενός έτους

Αυτόματη Ηλεκτρονική Ταΐστρα Pet Feeder 4.5L με ανοξείδωτο μεταλλικό δίσκο

Εξαιρετική Αυτόματη ταΐστρα με ανοξείδωτο μεταλλικό δίσκο για σκύλους & γάτες για ξηρά τροφή, όταν δεν είστε σπίτι. Ιδανική για μικρές & μεσαίες ράτσες, μπορεί να ταΐσει για 2- 3 ημέρες / 4 φορές την ημέρα.Εύκολες ρυθμίσεις με κουμπιά στο πάνω μέρος της ταίστρας. Υπάρχει “παράθυρο” που φαίνεται η ποσότητα τροφής που υπάρχει μέσα.Στο πάνω μέρος της ταίστρας υπάρχει ρολόι, όπου ρυθμίζετε το μέγεθος της ποσότητας τροφής και η περιοδικότητα των γευμάτων. Το καπάκι στο πάνω μέρος “κουμπώνει”, ώστε να μην μπορεί να το ανοίξει ο σκύλος και να φάει τροφή.Περιέχει ανοξείδωτο δίσκο και κάτω από αυτόν ακόμη ένα δίσκο. Ο δίσκος από ανοξείδωτο ατσάλι δεν προκαλεί αλλεργίες στο κατοικίδιο, συνιστάται για σκύλους & γάτες με ευαισθησία στο πλαστικό υλικό.Σας δίνει τη δυνατότητα εγγραφής ηχητικού μηνύματος & έχει αντικολλητική επιφάνεια για να μην «κολλάει» η τροφή στα τοιχώματα.Καθημερινά αυτόματη χορήγηση τροφής, με ασφάλεια & προστασία από ατυχήματα.Item: 05572Χωρητικότητα: 4.5 λίτρα

Χαρακτηριστικά:

Ασφαλής χρήση
Μακράς διάρκειας ζωή
Εύκολη συναρμολόγηση
Δέχεται 3 μπαταρίες D
Έχει USB καλώδιο & αντάπτορα
Από ABS υλικό – πολύ ανθεκτικό
Εύκολο καθάρισμα
Διαστάσεις: 205mm*205mm*320mmΒάρος 1.6kg

Tips:

Μην τοποθετείτε αντικείμενα πάνω από την ταΐστρα.
Βγάλτε τη συσκευή από την πρίζα πριν το καθάρισμα & καθαρίστε με νωπό πανί, μη χρησιμοποιείτε νερό.
Οι δίσκοι και η δεξαμενή τροφής πλένονται στο πλυντήριο πιάτων.
Πριν βάλετε τροφή να είναι στεγνή η συσκευή.
Χρήση σε εσωτερικούς & εξωτερικούς χώρους – δεν επηρεάζεται η λειτουργία της από την βροχή.