Blog

Αρωματισμένη και μη αρωματισμένη άμμος για γάτες: Ποια είναι καλύτερη για τη γάτα μου;

Εάν έχετε γάτα, γνωρίζετε ήδη ότι η άμμος γάτας είναι απαραίτητη. Ωστόσο, οι μέρες που υπήρχε μόνο ένας τύπος άμμου για γάτες έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Σήμερα, πολλές μάρκες άμμου για γάτες είναι διαθέσιμες για αγορά και μπορεί να απογοητευτείτε προσπαθώντας να επιλέξετε ποια είναι η καλύτερη επιλογή για τις ανάγκες σας.

Τώρα υπάρχουν αρωματισμένες και μη αρωματισμένες άμμοι για γάτες για να διαλέξετε, αλλά πώς ξέρετε ποια είναι η καλύτερη; Σε κανέναν δεν αρέσει να ασχολείται με τις οσμές της άμμου, οπότε ο τύπος της άμμου που επιλέγετε παίζει σημαντικό ρόλο στον έλεγχο αυτών των έντονων οσμών.

Ορισμένες άμμοι είναι ελαφρώς αρωματισμένες με λουλουδάτο άρωμα και άλλες δεν έχουν καθόλου άρωμα. Ποια είναι η καλύτερη για να χρησιμοποιήσετε στο κουτί της άμμου σας; Παρακάτω θα σας δώσουμε μια επισκόπηση και σύγκριση των αρωματισμένων και των μη αρωματισμένων άμμων για γάτες για να σας βοηθήσουμε να αποφασίσετε ποια είναι καλύτερη για το γατίσιο φιλαράκι σας.

Επισκόπηση της απλής άμμου για γάτες

Η άμμος για γάτες με άρωμα είναι ακριβώς αυτό που ακούγεται. Είναι μια άμμος για γάτες στην οποία έχουν προστεθεί ορισμένα αρώματα. Ο στόχος είναι να κάνει την άμμο της γάτας σας λιγότερο δύσοσμη ή να της δώσει μια πιο ευχάριστη μυρωδιά. Αυτή θα μπορούσε να είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς αν είστε ιδιοκτήτης γάτας που είναι υπερβολικά ευαίσθητος στις άσχημες μυρωδιές. Υπάρχουν πολλές μυρωδιές για να διαλέξετε και η άμμος παρέχει συνήθως έλεγχο της οσμής για μερικές ημέρες. Ωστόσο, εξακολουθείτε να χρειάζεται να σκουπίζετε την άμμο σας καθημερινά, μερικές φορές δύο φορές την ημέρα, ανάλογα με τον αριθμό των γατών που έχετε.

Ωστόσο, είναι γνωστό ότι η αρωματική άμμος για γάτες ερεθίζει το αναπνευστικό σύστημα ορισμένων ανθρώπων, ενώ ορισμένες γάτες δεν ανέχονται το άρωμα και αρνούνται να χρησιμοποιήσουν την άμμο. Είναι επίσης πιθανό η γάτα σας να μυρίζει επίσης την αρωματική άμμο.

Είναι η αρωματική άμμος ασφαλής για τη γάτα σας;

Ενώ η αρωματική άμμος είναι κατασκευασμένη για να χρησιμοποιείται από γάτες, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ασφαλής για κάθε αιλουροειδές. Ορισμένα αιλουροειδή είναι ευαίσθητα στα αρώματα που χρησιμοποιούνται στην άμμο για γάτες. Η υπερβολική μυρωδιά όχι μόνο μπορεί να αγχώσει τη γάτα σας, αλλά μπορεί επίσης να ερεθίσει το αναπνευστικό τους σύστημα, όπως ακριβώς και το δικό σας. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να παρακολουθείτε τη γάτα σας την πρώτη φορά που χρησιμοποιείτε αρωματική άμμο για γάτες, ώστε να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν προβλήματα.

Πώς μυρίζει η αρωματική άμμος;

Υπάρχουν αρκετά αρώματα για να διαλέξετε όταν πρόκειται για αρωματική άμμο για γάτες. Μία από τις πιο συνηθισμένες και αγαπημένες στους ιδιοκτήτες γατών είναι η λεβάντα. Η λεβάντα λέγεται ότι βοηθάει στην ηρεμία της γάτας σας. Αν δεν είστε λάτρης της λεβάντας, άλλες μυρωδιές που προσφέρονται περιλαμβάνουν άνθη λωτού, μήλο, πορτοκάλι, άνοιξη του βουνού, ακόμη και χαμομήλι, για να αναφέρουμε μερικές δημοφιλείς επιλογές.

Ενώ αυτές οι άμμοι μυρίζουν υπέροχα, ένα πρόβλημα που μπορεί να έχετε να αντιμετωπίσετε όταν χρησιμοποιείτε άμμο με άρωμα είναι ότι η γάτα σας μυρίζει το άρωμα όταν βγαίνει από την άμμο.

  • Πλεονεκτήματα
    Καλύπτει τη μυρωδιά των ούρων και των περιττωμάτων της γάτας
  • Παρέχει έλεγχο της οσμής για πολλές ημέρες
  • Διατίθενται πολλές μυρωδιές
  • Διευκολύνει λίγο το μάζεμα της άμμου για ορισμένους ιδιοκτήτες γάτας
    Μειονεκτήματα
  • Μπορεί να ερεθίσει το αναπνευστικό σύστημα
  • Πολλές γάτες δεν αντέχουν το άρωμα
  • Μπορεί να μυρίζει η γάτα σας όπως η άμμος

Επισκόπηση της άμμου για γάτες χωρίς άρωμα:

Είναι μια άμμος γάτας που έχει φυσικό άρωμα αντί για πρόσθετα αρώματα. Ορισμένες άοσμες άμμοι για γάτες περιέχουν μαγειρική σόδα ή άλλους εξουδετερωτές οσμών για να βοηθήσουν να καλυφθεί η μυρωδιά των ούρων και των περιττωμάτων της γάτας. Εν ολίγοις, η μη αρωματισμένη άμμος γάτας δεν περιλαμβάνει επιπλέον αρώματα που μειώνουν τις οσμές. Είναι επίσης κατάλληλη για γάτες που έχουν αλλεργίες ή προβλήματα ευαισθησίας. Όπως και με την αρωματική άμμο για γάτες, μπορείτε να προμηθευτείτε αυτή την άμμο σε διάφορες ποικιλίες.

Είναι η άμμος χωρίς άρωμα επικίνδυνη για τις γάτες;

Εάν αλλάζετε τακτικά την άμμο και διατηρείτε την άμμο φρέσκια και καθαρή, η άμμος χωρίς άρωμα είναι ασφαλής για τις γάτες σας. Είναι πάντα καλύτερο να αποφεύγετε τις χαμηλής ποιότητας, σκονισμένες απορρίμματα για γάτες για να αποφύγετε αναπνευστικά προβλήματα για εσάς και τη γάτα σας.

Μήπως η μη αρωματισμένη άμμος μυρίζει άσχημα;

Εάν διατηρείτε την άοσμη άμμο καθαρή δεν θα πρέπει να μυρίζει άσχημα. Η αρωματισμένη άμμος έχει συγκεκριμένα αρώματα που βοηθούν στην κάλυψη των οσμών των ούρων και των κοπράνων. Η μη αρωματισμένη άμμος δεν έχει το πρόσθετο άρωμα.

Το αν η μη αρωματισμένη άμμος μυρίζει άσχημα μετά τη χρήση της εξαρτάται από τη μάρκα και την ποιότητα της άμμου γάτας που αγοράζετε. Ορισμένες άμμοι για γάτες ελέγχουν καλύτερα τις οσμές από άλλες, είτε πρόκειται για άμμο χωρίς άρωμα είτε για άμμο με άρωμα.

Η άμμος γάτας χωρίς άρωμα κυκλοφορεί σε διάφορες ποικιλίες, όπως ακριβώς και οι αρωματισμένες επιλογές. Η επιλογή εξαρτάται από το τι λειτουργεί καλύτερα για εσάς και τις ανάγκες του κουτιού της γάτας σας.

  • Πλεονεκτήματα
    Το φυσικό άρωμα είναι ελκυστικό για τις περισσότερες γάτες
    Εξαιρετικός έλεγχος των οσμών
    Διατίθενται διαφορετικές ποικιλίες
    Καλό για γάτες με αλλεργίες και προβλήματα ευαισθησίας
    Περιέχει άλλους εξουδετερωτές οσμών
  • Μειονεκτήματα
    Μπορεί να παράγει μυρωδιά από το κουτί της γάτας
    Θα μπορούσε να απαιτεί πιο συχνή σάρωση
    Μπορεί να απαιτεί πιο συχνή αλλαγή
    Μπορεί να είναι πολύ αδύναμο για κάποιους (Άρωμα)
    Μπορεί να είναι σκονισμένο, δύσοσμο και χαμηλής ποιότητας

Συμπέρασμα

Ανεξάρτητα από το ποια άμμο για γάτες θα επιλέξετε, το γεγονός παραμένει ότι αν έχετε γάτα, πρέπει να έχετε πάντα ένα κουτί με φρέσκια άμμο για γάτες. Λάβετε υπόψη σας τα πράγματα που είπαμε παραπάνω όταν αποφασίζετε αν θα χρησιμοποιήσετε αρωματική ή μη αρωματική άμμο.

Εάν εσείς ή η γάτα σας έχετε αλλεργίες ή άσθμα, είναι καλύτερο να επιλέξετε την άμμο χωρίς άρωμα, αλλά αυτό ισχύει μόνο εάν είναι υψηλής ποιότητας και χωρίς σκόνη. Τελικά, η επιλογή είναι δική σας ως προς το ποια είναι η καλύτερη για εσάς και τον αιλουροειδή σύντροφό σας.