Blog

Αυτά είναι τα 7 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τα σακίδια και τους μεταφορείς γάτας

Για κάποιον που του αρέσει να έχει γάτες γύρω του, ένα σακίδιο πλάτης γάτας που μπορεί να χρησιμοποιήσει για να πάρει μαζί του τον αιλουροειδή σύντροφό του σε όλα τα περιπετειώδη ταξίδια που αποφασίζει να ξεκινήσει, είναι απαραίτητο. Ο μεταφορέας γάτας δεν χρησιμεύει πια απλώς ως αξεσουάρ γι’ αυτούς, αλλά μάλλον ως μια αναγκαιότητα στην οποία βασίζονται σε μεγάλο βαθμό.

Αλλά με τόσες πολλές άλλες επιλογές στην αγορά που θολώνουν την κρίση σας, καταλαβαίνουμε πόσο δύσκολο μπορεί να είναι να αποφασίσετε για την καλύτερη τσάντα μεταφοράς για τη γάτα σας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συντάξαμε μια λίστα με ορισμένες συχνές ερωτήσεις που έχουν στο μυαλό τους όλοι όσοι συνήθως βγαίνουν σε αναζήτηση ενός σακιδίου μεταφοράς για τη γάτα τους. Αυτές όχι μόνο θα ξεκαθαρίσουν τις όποιες αμφιβολίες μπορεί να έχετε, αλλά και θα κάνουν τη διαδικασία πολύ πιο εύκολη. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν.

1. Έχουν τα σακίδια πλάτης κάποια προδιαγραφή βάρους;

Αυτό είναι στην πραγματικότητα ένα πολύ συνηθισμένο ερώτημα. Ναι, κάθε τσάντα που μπορείτε να βρείτε στα καταστήματα και στο διαδίκτυο διαθέτει κάποιες προδιαγραφές που αφορούν το ύψος και το βάρος του κατοικίδιου ζώου σας. Βεβαιωθείτε ότι αγοράζετε έναν φορέα που όχι μόνο αφορά το εύρος βάρους της γάτας σας, αλλά αφήνει επίσης αρκετό χώρο για ανάπτυξη, αν η γάτα σας βρίσκεται ακόμα σε φάση ανάπτυξης, για να εξοικονομήσετε κάποια χρήματα.

2. Ποια είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που πρέπει να προσέχω όταν αγοράζω έναν μεταφορέα για τη γάτα μου;

Όλα εξαρτώνται από τον σκοπό και τις απαιτήσεις που έχετε κατά νου. Εάν πρόκειται για ταξίδι, τότε οι απαιτήσεις μπορεί να είναι διαφορετικές ανάλογα με το είδος του ταξιδιού που σκοπεύετε να κάνετε. Ομοίως, αν θέλετε να κρατήσετε την τσάντα για τις μετακινήσεις με το αυτοκίνητο, τότε οι απαιτήσεις μπορεί να μειωθούν λίγο. Ως γενικός κανόνας, πρέπει να βρείτε μια τσάντα που είναι :

Ευρύχωρη
Ελαφριά
Άνετη
Φορητή
Ρυθμιζόμενη
Οικονομικό
Trendy
Εύκολο να καθαριστεί

Τα χαρακτηριστικά που θα περιλάμβαναν την τσάντα να υποστηρίζει ένα κλιπ λουριού, να είναι αδιάβροχη, ασφαλής για αεροπορικά ταξίδια εξαρτώνται από τις προσωπικές προτιμήσεις. Επομένως, ρίξτε μια καλή ματιά στα χαρακτηριστικά και το σχεδιασμό πριν αγοράσετε και συγκρίνετε τα με τη λίστα που έχετε στο μυαλό σας πριν κάνετε την αγορά.

Αυτό που πρέπει να έχετε κατά νου εδώ είναι ότι η γάτα πρέπει να αισθάνεται άνετα όταν βρίσκεται μέσα στην τσάντα και να μην έχει κανενός είδους πρόβλημα. Επομένως, επιλέξτε την τσάντα από την οπτική γωνία της γάτας και όχι από τη δική σας. Αυτό είναι κάτι που συμβουλεύουμε όλους τους πελάτες μας.

3. Έχω περισσότερα από ένα στυλ για να διαλέξω;

Σίγουρα. Τα σακίδια πλάτης για γάτες είναι πραγματικά της μόδας φέτος και θεωρούνται περιζήτητο αξεσουάρ μεταξύ όλων των ιδιοκτητών κατοικίδιων ζώων. Από διασημότητες μέχρι όλες τις σημαντικές προσωπικότητες, θα συναντήσετε όλους να κουβαλούν ένα κάθε τόσο, αν τυχαίνει να μεταφέρουν τη γάτα τους. Αυτή η αυξανόμενη ζήτηση και αγορά για αυτούς τους μεταφορείς έχουν δημιουργήσει ένα χώρο για όλους τους σχεδιαστές και τις μάρκες να επενδύσουν το χρόνο και τις ιδέες τους σε αυτή την κατηγορία και να καταλήξουν σε σχέδια που δεν είναι μόνο μοντέρνα αλλά ανταποκρίνονται και στις απαιτήσεις κάθε ιδιοκτήτη γάτας. Επισκεφθείτε το κατάστημά μας σήμερα για να ρίξετε μια ματιά σε μερικές από τις καλύτερες επιλογές που έχουμε παραθέσει για εσάς. Η ομάδα μας εξετάζει σοβαρά κάθε τσάντα προτού τη βάλει στον κατάλογό μας για να διασφαλίσει ότι όλοι οι πελάτες μας θα βρουν αυτό που ψάχνουν κάτω από μία στέγη.

4. Τι γίνεται με τον καθαρισμό αυτών των σακιδίων πλάτης;

Δεν είστε ο πρώτος άνθρωπος που ανησυχεί γι’ αυτή την πτυχή της μεταφοράς μιας τσάντας για τη γάτα σας. Δεδομένων των περιστάσεων και των συνθηκών, η τσάντα μπορεί να λερωθεί και θα χρειαστεί σοβαρό καθαρισμό. Σε τέτοιες περιπτώσεις, η ύπαρξη μιας τσάντας που αποσπάται εύκολα για να επιτρέπει τον ενδελεχή καθαρισμό είναι ευλογία. Οι περισσότερες από τις τσάντες που διαθέτουμε είναι κατασκευασμένες από υλικό που πλένεται. Αυτό σημαίνει ότι όχι μόνο μπορείτε να σκουπίσετε με ηλεκτρική σκούπα τη σακούλα αλλά και να την πλύνετε όταν παραστεί ανάγκη.

Στην πραγματικότητα, οι περισσότερες σακούλες καλής ποιότητας που θα βρείτε τριγύρω διαθέτουν αποσπώμενο χαλάκι. Αυτό όχι μόνο κάνει το μεταφορέα πιο άνετο για τη γάτα σας αλλά και βολικό για εσάς. Απλά βγάλτε το χαλάκι, καθαρίστε το και βάλτε το ξανά μέσα μόλις στεγνώσει.

Ωστόσο, κοιτάξτε τις ετικέτες και τις οδηγίες που συνοδεύουν τη σακούλα προτού την πλύνετε. Συνιστάται να αποφεύγετε το πλύσιμο στο πλυντήριο για τα περισσότερα υλικά. Σε μια τέτοια περίπτωση, για να αποφύγετε τη φθορά της τσάντας, θα πρέπει να προχωρήσετε σε πλύσιμο στο χέρι και να χρησιμοποιήσετε ένα καθαριστικό που είναι φιλικό προς το ύφασμα.

5. Θα χρειαστεί η γάτα την εκπαίδευση για να παραμείνει μέσα στην τσάντα;

Λοιπόν, αυτό είναι κάτι που μόνο εσείς μπορείτε να απαντήσετε ως ιδιοκτήτης γάτας. Οι περισσότερες οικόσιτες γάτες είναι υπάκουες και δεδομένης της περίεργης φύσης τους, τόσο περισσότερο χαίρονται να σας συνοδεύσουν στο ταξίδι που έχετε σχεδιάσει. Τους αρέσει να κοιτάζουν γύρω τους νέα πράγματα και να εκτίθενται σε νέα περιβάλλοντα. Αυτό δίνει στο μυαλό τους κάτι για να μασήσουν και να θαυμάσουν. Έτσι, ενώ οι περισσότερες γάτες θα απολάμβαναν το κομμάτι του ταξιδιού, πολλές δεν θα ήταν ευτυχείς που θα περιορίζονταν σε περιορισμένο χώρο για ώρες και θα δημιουργούσαν προβλήματα στη φάση της προσαρμογής. Οι περισσότεροι από τους ιδιοκτήτες γατών που γνωρίζουμε, ξεκίνησαν εκπαιδεύοντας τις γάτες τους για τα σακίδια πριν τις πάρουν μαζί τους στο ταξίδι. Μπορεί να τους πάρει μερικές μέρες, αλλά τελικά θα λειτουργήσει υπέρ σας.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να ξεκαθαρίσετε τα πράγματα για εσάς από αυτή την άποψη.

Ξεκινήστε με την εισαγωγή της τσάντας για μικρότερο χρονικό διάστημα. Βγάλτε τα με αυτόν τον τρόπο σε μια βόλτα με το αυτοκίνητο ή στο δρόμο για μια βόλτα.
Μπορείτε να δώσετε στη γάτα σας αρκετό χρόνο για να εξερευνήσει μόνη της το σακίδιο, ώστε να αναπτύξει μια αίσθηση εξοικείωσης γι’ αυτό. Αυτό μπορεί να γίνει τοποθετώντας τα αγαπημένα της πράγματα γύρω από την τσάντα ή ακόμα και μέσα σε αυτήν, ενώ παίζει με την τσάντα και την αντιμετωπίζει ως ένα από τα παιχνίδια της.
Τοποθετήστε μέσα μερικά παιχνίδια για να την απασχολούν όσο βρίσκεται μέσα σε αυτήν.
Αυτές οι συμβουλές θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε προς τη σωστή κατεύθυνση. Μπορείτε, ωστόσο, πάντα να αυτοσχεδιάζετε με βάση τον τρόπο που χειρίζεστε τη γάτα σας και τι της αρέσει.

6. Τι γίνεται αν η γάτα μου θέλει να πάει στην τουαλέτα;

Όλα αυτά είναι συγκυριακά και κάτι που σίγουρα μπορείτε να διαχειριστείτε με λίγη προσπάθεια. Οι περισσότερες γάτες που παίρνουν μαζί τους στα ταξίδια πρέπει να είναι εκπαιδευμένες στο γιογιό. Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε για την τσάντα που θα λερωθεί ή για την όλη διαδικασία καθαρισμού. Ακολουθεί τι σας προτείνουμε να κάνετε από αυτή την άποψη:

Πάρτε μαζί σας το κουτί άμμου της γάτας σας, το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όταν εκείνη δώσει ουρά για να πάει στην τουαλέτα.
Μην την κρατάτε μέσα για πολύ ώρα. Εισάγετε μικρά διαλείμματα ανάμεσα στις βόλτες για να της επιτρέψετε να απλώσει τα πόδια της, να χαλαρώσει τους μυς της και να παρακολουθήσει τα καλέσματα της φύσης, αν έχει όρεξη.
Και για τις δύο προαναφερθείσες συμβουλές, συνιστάται να κρατάτε τη γάτα πάντα με ιμάντα. Όταν βρίσκεστε σε μια άγνωστη περιοχή, δεν θα θέλατε να χαθεί ή να χάσει τον προσανατολισμό της. Αυτό θα είναι ένας αδικαιολόγητος μπελάς και κάτι που μπορείτε να κάνετε και οι δύο χωρίς αυτό.

Ωστόσο, ακόμη και μετά από όλες τις προφυλάξεις, ένα ατύχημα συμβαίνει τότε με τη γάτα στο λουρί της, πλύνετε αμέσως την τσάντα ή τουλάχιστον μουλιάστε την σε ένα καθαριστικό ούρων που είναι ασφαλές για τα υφάσματα. Χρησιμοποιήστε τις οδηγίες για να αποφασίσετε τη μέθοδο καθαρισμού που θα πρέπει να είναι μια επιλογή για.

7. Μπορώ να πάρω τη γάτα μου μαζί για αεροπορικά ταξίδια;

Δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον οποίο δεν μπορείτε. Βεβαιωθείτε όμως ότι την παίρνετε μαζί σας σε ένα καλό και αναπνεύσιμο μεταφορέα που είναι ασφαλής για αεροπορικά ταξίδια. Οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες έχουν τους δικούς τους περιορισμούς όσον αφορά τα είδη των σάκων που επιτρέπονται στο αεροσκάφος. Αν σκοπεύετε να αγοράσετε μια τσάντα ειδικά για ένα ταξίδι που θα περιλαμβάνει αεροπορικά ταξίδια, καλό είναι να αγοράσετε μια τσάντα που να συμμορφώνεται με τις οδηγίες που εκδίδει η εταιρεία με την οποία ταξιδεύετε. Αυτό θα αποτρέψει την αδικαιολόγητη ταλαιπωρία και θα κάνει το ταξίδι ευχάριστο και για τους δυο σας.