Blog

10 από τα καλύτερα παιχνίδια για σκύλους για το καλοκαίρι, σύμφωνα με τους ειδικούς

Για τους σκύλους, το τρέξιμο σε μια αυλή ή ένα πάρκο είναι καλό για κάτι περισσότερο από απλή άσκηση. «Με όλους τους ήχους και κυρίως τις μυρωδιές, το παιχνίδι έξω παρέχει και μεγάλη ποσότητα πνευματικής διέγερσης», λέει η Dr. Katy Nelson, κτηνίατρος. «Επιτρέπει επίσης ένα ορισμένο βαθμό ελευθερίας για το κατοικίδιο ζώο, εφόσον βρίσκεται σε ασφαλές περιβάλλον».

Σύμφωνα με την Dr. Nelson, το πόσο πολύ γυμναστική χρειάζεται το σκυλάκι σας θα ποικίλλει ανάλογα με την ηλικία, το μέγεθος, τη φυλή, το επίπεδο φυσικής κατάστασης και τις ιατρικές του καταστάσεις. Όταν πρόκειται να επιλέξετε ένα μέρος στη γη για να παίξετε με τον τριχωτό σύντροφό σας, η Dr. Nelson λέει ότι μια περιφραγμένη περιοχή είναι πάντα η καλύτερη. Αν αυτό δεν είναι εφικτό, η επιλογή ενός ανοιχτού χώρου μακριά από μεγάλους δρόμους ή άλλους περισπασμούς είναι ιδανική.

Αλλά πάνω απ’ όλα, είναι σημαντικό να τους δίνετε πολλά διασκεδαστικά πράγματα για να τα πετάνε και να τα μασάνε ενώ παίζουν. Υπάρχουν πολλά υπέροχα υπαίθρια παιχνίδια.

Παρακάτω θα βρείτε 10 διασκεδαστικά παιχνίδια για να απολαμβάνει ο σκύλος σας σε εξωτερικούς χώρους.

1. Μπάλα
Το πέταγμα ενός παιχνιδιού είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κάνετε το σκύλο σας να τρέξει και να ξοδέψει ενέργεια. Αυτό το εκπαιδευτικό παιχνίδι μπάλας σε τιρκουάζ χρώμα από καουτσούκ είναι ιδανικό για την απασχόληση και τη διασκέδαση του μικρού σας φίλου. Είναι κατασκευασμένο από ανθεκτικό υλικό και αντέχει για πολλές ώρες δαγκώματος και παιχνιδιού. Το έντονο τιρκουάζ χρώμα της μπάλας θα προσελκύσει το ενδιαφέρον του σκύλου σας. Το εσωτερικό της μπάλας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να τοποθετήσετε λιχουδιές ή ξηρή τροφή, ώστε ο σκύλος σας να αναζητά και να απολαμβάνει το φαγητό του κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Είναι κατάλληλο για μικρούς σκύλους και διαθέτει διαστάσεις που μπορείτε να δείτε στο τέλος της περιγραφής.

2. Μπαλάκι σκύλου με σχοινί
Σύμφωνα με τους ειδικούς, το μέγεθος του κατοικίδιου ζώου σας θα πρέπει να αποτελεί παράγοντα όταν επιλέγετε παιχνίδια. «Αν ένα παιχνίδι είναι πολύ μεγάλο, [τα μικρά σκυλιά] δεν θα μπορούν να παίξουν κατάλληλα», λέει ο Dr. Nelson. Το μέγεθος έχει σημασία και για τις μεγάλες φυλές, καθώς «τα μικρότερα παιχνίδια μπορούν εύκολα να καταποθούν».

3. Εξωτερική πισίνα για σκύλους,
Οι πισίνες είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να κρατάτε τα σκυλιά δροσερά ενώ γυμνάζεστε κατά τη διάρκεια των θερμότερων μηνών του έτους. Μια αναδυόμενη πισίνα όπως αυτή είναι μια δροσιστική επιλογή αν δεν ζείτε κοντά σε παραλία ή λίμνη (ή δεν έχετε δική σας πισίνα). Η εγκατάσταση είναι απλή: Απλά ξεδιπλώστε την, γεμίστε την με νερό και αφήστε τον παφλασμό να αρχίσει. Ενώ μια πισίνα σαν αυτή είναι μια χαρά για τα σκυλιά να αφηνιάζουν όπως είναι, για εκείνα που είναι καινούργια στην κολύμβηση γενικά, ο Δρ Νέλσον συνιστά να τους φορέσετε σωσίβια (ειδικά αν σκοπεύετε να πάτε στην παραλία ή σε οποιοδήποτε μεγάλο υδάτινο σώμα), καθώς βοηθούν τα κατοικίδια να παραμείνουν ασφαλή, ενώ θα νιώθουν πιο άνετα με την κωπηλασία.

4. Οδοντικό παιχνίδι Pet Interest για σκύλους
Ψάχνετε για αξεσουάρ φιλικά προς το νερό για να βουτήξει το κουτάβι σας στο καλοκαίρι; Εξετάστε τα πιο μαλακά παιχνίδια για την ανάπτυξη των δοντιών και τα διεγερτικά που κάνουν πολύ θόρυβο για να κρατούν το ενδιαφέρον τους.

5. Παιχνίδι – σχοινί σκύλου Pet Interest 1 μπάλα & 2 TPR λαβές
Το ιδανικό παιχνίδι – σχοινί της Pet Interest, κατάλληλο για σκύλους με γεύση μπέικον για να παίζει ατέλειωτες ώρες και να περνάει ευχάριστα της ώρα του. Ο κόμπος – μπάλα αυτός βοηθάει στο να καθαρίζει τα δόντια του από τυχόν υπολείμματα και η γεύση της μπέικον που έχει του κινεί ο ενδιαφέρον να ασχοληθεί ακόμη περισσότερο. Είναι ο τέλειος τρόπος να εκτονώσει την ενέργεια που έχει το σκυλάκι σας. Είναι εύκολο στην μεταφορά του, άρα μπορείτε να το έχετε πάντα και παντού μαζί σας. Επίσης, είναι ιδανικό ακόμη και για την εκπαίδευση του, καθώς και την άσκηση του. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα το λατρέψει.